Cuba gezondheid

Cuba gezondheid

Zorg dat u altijd voorbereid op vakantie gaat. Wanneer u naar Cuba vertrekt dient u vooral rekening te houden met onderstaande gezondheidsrisico’s.

Zonnebrandolie
Onderschat de zon niet, smeer u altijd in met zonnebrandolie van een juiste factor en draag een hoed of pet. Het zou toch zonde zijn als u in het begin van uw vakantie een zonnesteek oploopt of dat u zo rood als een kreeft in uw hotel moet blijven.

Vaccinaties
Een vaccinatie is niet verplicht als je op vakantie naar Cuba gaat. Als je echter langer dan 2 weken in Cuba verblijft wordt er geadviseerd om ingeënt te worden tegen buiktyfus, hepatitis en DTP. Een vaccinatie tegen gele koorts wordt alleen aangeraden indien je vlak voordat je naar Cuba reist in een land bent geweest waar gele koorts aanwezig is.

Dengue
Dengue is een ziekte die op Cuba voorkomt. Deze ziekte wordt overgedragen door muggen en komt hoofdzakelijk voor in de binnenlanden. Om Dengue te voorkomen kun je de volgende dingen doen.
– Gebruik date of andere anti-muggenmiddelen
– Draag, vooral in de schemering bedekkende kleding
– Vermijd stilstaand water
Kijk voor anti-muggen crème, klamboes en andere bescherming op de site van Veiligopreiswinkel.nl
Veiligopreiswinkel.nl

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen? Neem dan om verwarring bij de douane te voorkomen een bijsluiter mee. Neem eventueel een Spaanstalig of Engels verklaring van je arts mee over de medicijn die u gebruikt. Dit is ook handig als vanwege wat voor reden dan ook je geen medicijnen meer hebt. De gezondheidzorg in Cuba is één van de beste ter wereld, dus je hoeft niet bang te zijn dat er bepaalde medicatie ontbreekt op het eiland.

Buikgriep
Door verandering van omgeving, voedsel en bacteriën kan het voorkomen dat u op een bepaald moment last van buikgriep of diarree krijgt. Drink alleen mineraalwater uit flesjes die goed gesloten zijn en eet niet zomaar bij straatstalletjes.
Neem te allen tijde Norit of Diacure mee. Wanneer dit niet meer voorhanden is eet dan droge rijst. Het belangrijkste is om voldoende vocht te blijven drinken. Houdt de diarree langer dan 3 dagen aan, raadpleeg dan een arts. Wanneer er bloed in de ontlasting zit, neem dan direct contact op met een arts via uw hotel of via de lokale vertegenwoordiger van uw rondreis organisatie.

Ziekenhuis
Zorg dat u te allen tijde een reisverzekering hebt afgesloten. Ziekenhuiskosten kunnen zelfs in een zorgstaat als Cuba hoog oplopen en meestal moet er in vreemde valuta betaald worden. Bekijk voor een goede reisverzekering de mogelijkheden bij De Europeesche.