Havana

Havana is de indrukwekkende hoofdstad van Cuba. Deze sierlijke koloniale stad heeft voor toeristen veel te bieden.
Het straatbeeld van Havana wordt gekenmerkt door oldtimers, muziek en sigaar rokende Cubanen. De kleurrijke straten met historische gebouwen plus de mengeling van dans en Cubaanse muziek zorgen voor een relaxte sfeer. Je voelt je gelijk thuis in Havana.

Het oude centrum in, wat ook wel Habana Vieja wordt genoemd is net een groot openluchtmuseum door de vele kleine straatjes, barokke residenties uit de achttiende eeuw en de prachtige kathedralen. De sfeer van de fifties proef je hier goed en dat is precies wat Havana zo bijzonder maakt. De oltimers, het beroemde hotel Nacional. De Rumbamuziek. De zonsondergang vanaf de Malecón, een kilometerslange boulevard en dé ontmoetingsplaats voor de Habaneros.

Museo de las Bellas Artes
Museo de las Bellas Artes is zeer de moeite waard.

De wijk Vedado
Naast het oude centrum van Havana is de wijk Vedado een must om te bezoeken. Een stuk rustiger, oude cafeetjes waar de locals verblijven en de typische Cubaanse sfeer en muziek. Een van de hoogtepunten is de Cementerio Colon begraafplaats.

Oldtimer toer
Toer met een echte oldtimer en aansluitend een wandeling met gids langs de mooist plekjes van Havana. De stad heeft zoveel historie, pleinen, monumenten en verborgen straatjes dat een tour per oldtimer ideaal is. Zo krijg je een goed beeld van de stad.

Rondrit per toeristenbus
Een goedkoper alternatief maar toch de moeite waard. Een rondrit in de toeristenbus krijg je direct een prima indruk van Havana.