Trinidad

Trinidad cuba
Trinidad is de culturele hoofdstad van Cuba en is gelegen aan de zuidkust van Cuba. Koloniale hoogstandjes zijn hier vrijwel intact gebleven. Het is een wirwar van straatjes, Veel prachtige panden, pastelkleurige huisjes, uiteraard oldtimers, en leuke restaurants en barretjes met Caribische klanken. Overal zijn prachtige gebouwen in de Barokke stijl. Rode tegels op de daken en pastelkleurige muren met hier en daar een Moors tintje. Dit alles tegen een decor van een azuur blauwe zee en een hagelwit strand. Trinidad is niet voor niets enige jaren geleden door UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst.

Het straatleven van Trinidad
Overal hoor je muziek. De locals, die vanuit hun woonkamers en luikjes in de muur van alles verkopen, begroeten je hartelijk. Auto’s zijn vervangen door paard en wagen, scooters, fietsen en ezels. Er valt veel te zien en te doen in Trinidad, maar het allerleukst blijft toch het wandelen door de autovrije binnenstad. De kleurrijke huizen en pittoreske straatjes vol klinkers en keien zorgen voor een ontspannen gevoel. Het dagelijks leven van de Cubanen speelt zich voor je neus af: kinderen spelen op straat, vrouwen kletsen met de buurvrouw en mannen roken hun sigaren. Wat wil je nog meer?

Via een zwerftocht door de klinkerstraatjes van Trinidad, kom je langs de mooie gerenoveerde paleizen en monumentale huizen van suikerbaronnen en zeerovers. Hier begrijp je direct waarom Trinidad in 1988 door de VN op de lijst van Werelderfgoed is geplaatst. De in allerlei pastelkleuren geverfde gebouwen zijn een lust voor het oog. Geniet van het prachtige uitzicht dat het dak van het Museo Municipal je biedt.

Trinidad tips
Fiets eens op je gemak naar Playa de Ancón of neem een taxi om de Sierra de Escambray in te trekken voor
een bezoek aan één van de klaterende watervallen die het berggebied kent. Bezoek Casa de la Musica. Hier vindt je een mooie tentoonstelling van oude muziekinstrumenten. Ga s’avonds naar het Plaza Mayor. De inwoners van Trinidad zorgen daar iedere avond voor swingende livemuziek en opzwepende dansoptredens. Geniet tijdens de optredens van een canchánchara(cocktail bestaande uit rum, honing, limoen.

Trinidad geschiedenis
Trinidad ademt nog helemaal de sfeer van de Spaanse veroveraars uit. Trinidad was een zeer goed lopende slavenmarkt voor de Spanjaarden. Lopende over de smalle keienstraatjes waan je jezelf weer terug in de 16 eeuw. Plazuela Real del Jigue no.59 herbergt een authentiek Santaría-huis. Katholieke Spanjaarden verboden de Yoruba’s (slaven) hun eigen Afrikaanse goden, de Orisha’s te vereren. De Yoruba’s deden of zij de katholieke heiligen aanbaden, maar in werkelijkheid echter werd elke heilige door hen in stilte omgedoopt tot een van de vele Orishagoden Via intense drumritmes werden de Orisha’s opgeroepen neer de dalen en bezit te nemen van de aanwezige priesters.

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
Trinidad Cuba

loading map - please wait...

Trinidad Cuba 21.877940, -79.874484 Trinidad overzicht